Σε Δομβραίνα και Χώστια η Γιώτα Πούλου-ΦΩΤΟ

Επίσκεψη στα Χώστια και Δομβραίνα: Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ενισχυθούν γιατί αποτελούν το ανάχωμα στην οικονομική και υγειονομική κρίση!

Επισκεφθήκαμε χθες, κλιμάκιο της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θήβας, αποτελούμενο από τους Βασίλη Κουτουλούλη συντονιστή, Νώντα Τζουβελέκη, Ιωάννα Κανδύλη και Χριστίνα Δρίτσα, στο πλαίσιο προγραμματισμένων περιοδειών, τα Χώστια και την Δομβραίνα.

Στα Χώστια συζητήσαμε με τον πρόεδρο κ. Σεραφείμ Δέδε και κατοίκους, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στα επίκαιρα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η καθυστέρηση καθαρισμού των τριών ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά τους, ενώ διανύουμε μάλιστα την αντιπυρική περίοδο και είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά του 2019 που κατέστρεψε αιωνόβια ελαιόδενδρα που δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί. Επίσης συζητήσαμε για πολεοδομικές αυθαιρεσίες στον παραλιακό οικισμό «Σαράντι»  και  την παντελή έλλειψη εποπτείας και ελέγχου των ελεγκτικών  υπηρεσιών.

Στη Δομβραίνα συναντήσαμε τον πρόεδρο κ. Κώστα Μπούγια και συζητήσαμε επίσης για τα προβλήματά τους, εστιάζοντας στο σημαντικό έλλειμμα που δημιουργείται από την κατάργηση του ΚΕΠ στη Δομβραίνα, στην έδρα του πρώην Καποδιστριακού Δήμου, που εξυπηρετούσε τους κατοίκους πέντε οικισμών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των παραλιακών οικισμών και της βιομηχανικής περιοχής Θίσβης. Η ταλαιπωρία των κατοίκων, οι οποίοι μεταβαίνουν στη Θήβα ή στην Αλίαρτο για την εξυπηρέτησή τους, πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Δεσμευτήκαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε μαζί την επίλυσή τους.                                                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                        Γιώτα Πούλου

Σχετικά